اسفند سال ۱۳۶۱ بود که تیپ مستقل ۳۲ انصارالحسین استان همدان در پادگان الله اکبر متولد شد. حاج حسین همدانی فرمانده و موسس این تیپ میگوید : از فتح خرمشهر و عملیات بیت المقدس برگشته بودم که حکم فرماندهی تیپ را حاج داوود کریمی به نام من زد. این تیپ به پاسداشت شهید محراب ایت الله مدنی تیپ شهید مدنی نامگذاری شده بود. هسته اولیه فرماندهان را که انتخاب کردم با وجود احترام به نام حرمت شهید بزرگوار ایت الله مدنی همه بر این نکته اتفاق نظر داشتند که نام تیپ باید به انصار الحسین تغییر کند و با وجود مخالفت فرماندهی منطقه غرب تیپ از شهید مدنی به انصار الحسین تغییر نام یافت. نوبت به نامگذاری گردان ها رسید برای این کار از شهرستان ها پیشنهاد خواستم ؛ چون بر این باور بودم که این گردان ها از دل مردم جوشیده اند و باید خود مردم آنها را نامگذاری کنند. در کنار این کار از حضرت ایت الله فاضلیان نیز در سفر به ملایر کسب نظر کردم که ایشان فرمودند نام صحابی حضرت سید الشهدا برای گردان ها بسیار با معناست. پس از مشورت ها برای نامگذاری ها دلایلی شخصی برای خودم داشتم ؛ مثل اینکه گردان حضرت علی اکبر برای شهرستان همدان مناسب است چون فرمانده این گردان شهید سید حسین سماوات جوانی خوش سیما و نورانی و مخلص بود که تمامی چهارصد و پنجاه نفر نیرویش شیفته ی او بودند. برای گردان شهرستان نهاوند نیز نام علمدار کربلا حضرت ابلفضل را برازنده دیدم چرا که مردم این خطه از عمق وجود به اقا ابلفضل ارادت دارند.
شورای فرماندهی تیپ متشکل از حاج حسین همدانی “فرمانده” حاج سعید اسلامیان “جانشین” حاج مهدی بادامی “رئیس ستاد” حاج جعفر مظاهری “معاون طرح و عملیات” تشکیل جلسه دادند و اسامی گردان ها با ذکر نام فرماندهانشان به این شرح اعلام شد :
گردان مسلم بن عقیل با کد ۱۵۱ ؛ متشکل از نیروهای شهرستان ملایر به فرماندهی محسن زمانی و جانشینی شهید حسن تاجوک (در سال ۱۳۶۶ در ارتفاعات گرده رش به شهادت رسید.)
گردان قاسم بن الحسن با کد ۱۵۳ ؛ متشکل از نیروهای شهرستان تویسرکان به فرماندهی شهید محسن عینعلی و جانشینی محسن ترکاشوند . (حاج محسن عینعلی به مدت چهار سال از آغاز تا زمان شهادت یعنی خرداد ماه سال ۱۳۶۵ فرماندهی کرد و پس از او به ترتیب محسن ترکاشوند ؛ شهید حاج قاسم محمدی ؛ شهید علی ملکی فرماندهی گردان را بر عهده گرفتند.)
گردان حضرت علی اکبر با کد ۱۵۴ ؛ متشکل از نیروهای شهرستان همدان و بهار به فرماندهی شهید سید حسین سماوات و جانشینی شهید محمد حاجیلویی. (عمر فرماندهی سید حسین سماوات کوتاه تر از عمر بقیه فرماندهان شهید تیپ بود. او دو ماه پس از تشکیل تیپ به شهادت رسید و معاون او نیز ده روز پس از او در عملیات والفجر دو در مرداد ماه ۱۳۶۲ به او پیوست. ترتیب فرماندهی این گردان پس از این دو شهید به این گونه است : رضا مستجیری “آزاده” ؛ مهدی روحانی ؛ شهید حاج رضا شکری پور ؛ شهید محسن امیدی ؛ رضا زرگری ؛ سالار آبنوش ؛ شهید بهرام مبارکی .)
گردان حضرت علی اصغر با کد ۱۵۵ ؛ متشکل از نیروهای شهرستان همدان ، اسد آباد ، کبودرآهنگ ، به فرماندهی رضا میرزایی. (پس از یک وقفه در فعالیت این گردان فرماندهی این گردان به ترتیب به حمیدرضا رهبر و شهید حاج ستار ابراهیمی و عباس زمانی رسید.)
گردان حربن ریاحی با کد ۱۵۶ متشکل از نیروهای شهرستان های همدان و تابعه به فرماندهی محسن امیدی. (محسن امیدی هر جایگاهی را که فرمانده تکلیف می کرد می پذیرفت. او موسس این گردان بود و به دلیل شایستگی و مدیریت بالا جانشین ستاد لشکر شد و پس از شهادت رضا شکری پور فرماندهی گردان حضرت علی اکبر را بر عهده گرفت و در جزیره مجنون به شهادت رسید.)