به گزارش پایگاه خبری شهدای همدان و به نقل از خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، ظهر پنجشنبه در آیین رونمایی از «کتاب فانوسی که افسانه نبود» خاطرات شهید سردار حسن ترک تازهترین اثر حمید حسام با حضور فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس، خانوادههای شهدا و مسولان استانی و شهرستانی برگزار شد.
همچنین امروز رونمایی از تابلوی خیابانی که به نام شهید سردار حسن ترک نامگذاری شده بود، با حضور خانواده شهید، فرماندهان دفاع مقدس و حمید حسام نویسنده کتاب فانوسی که افسانه نبود انجام شد.
شهید ترک مراحل سیر و سلوک عرفانی را در میدان جنگ طی کرد
پیشکسوت دوران دفاع مقدس و همرزم شهید حسن ترک در این مراسم با بیان اینکه شهید ترک فردی استثنایی بود، اظهار کرد: آرامش و متانتش در شرایط سخت جنگ، الگویی برای دیگر رزمندگان بود.
سید مسعود حجازی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی و معنوی شهید ترک، افزود: در طول سالهای جنگ، هرگز ندیدم که شهید ترک حتی برای یک لحظه آرامش خود را از دست بدهد یا شکوه و شکایتی کند. او در سختترین شرایط نیز با توکل و ایمان، الگویی از صبر و استقامت بود.
این راوی دفاع مقدس همچنین به شهادت شهید ترک اشاره کرد و گفت: در شب شهادتش، او همچنان آرام و مطمئن بود، شهید ترک عارفی بود که نیاز به توصیف نداشت؛ حضورش برای همه ما الهامبخش بود.
وی در ادامه به نقش شهید حاج میرزا محمد سلگی نیز اشاره کرد و او را فردی بزرگمنش و تاثیرگذار در جبهههای جنگ توصیف کرد.
حجازی با تاکید بر روحیه عرفانی و ایثارگرانه شهید ترک، خاطرنشان کرد: شهید ترک و بسیاری از شهدای ما، مراحل سیر و سلوک عرفانی را در میدان جنگ و در میان آتش و خون طی کردند. این عشق و ایثار، فراتر از منطق و عقلانیت معمولی است و تنها با زبان عرفان میتوان آن را توصیف کرد.
وی با بیان حسرت و اشتیاق خود برای دیدار دوباره شهید ترک، از همه حاضرین خواست تا با الگوگیری از شهدا، راه آنان را ادامه دهند و در مسیر خدمت به اسلام و انقلاب گام بردارند.
مسیر شهدا و رزمندگان گام برداشتن برای خدا بود
یکی دیگر از راویان کتاب فانوسی که افسانه نبود نیز اظهار کرد: لشکر سهنفره، شهید سعید تابلویی، شهید حسن ترک و شهید سیدجعفر حجازی شاگردان مکتب عشق و امام بودند و مظلومانه در مسیر اعتلای خود قدم برداشتند.
علی آقامحمدی ادامه داد: لشکر سه نفرهای که همچون دیگر رزمندگان ذرهای منیت نداشتند گویی مسیر شهدا و رزمندگان گام برداشتن برای خدا بود.
این راوی افزود: تا مسیری که هرگز منفعت شخصی در آن مطرح نبود تنها خلوص نیت برای کسب رضای خدا مد نظر شهدا و رزمندگان بود.
وی گفت: حسن ترک کسی بود که در تمام دورههای جنگ بر خود تلنگر میزد که حسن بماند، بر خود تلنگر میزد که ارتباطش با پروردگار عالمیان حفظ شود و درگیر امور دنیوی نشود.
آقامحمدی تاکید کرد: حسن ترک جنسش متفاوت بود، جنسی از پاکبازانی که پاکبازی را معنا کرده بود.وی اضافه کرد: حسن آقا شاگرد کلاسهای قرآن جلسات حاج آقای مسکین بود، جلساتی که ۱۵۰ شهید به انقلاب تقدیم کرد.
باید سیره شهدا و رزمندگان را عیان سازیم
حجتالاسلام حمید ملکی یکی دیگر از راویان نیز اظهار کرد: ایثار مادران و پدران شهدا بر کسی پوشیده نیست، در حقیقت ما بدهکار این عزیزان هستیم، پدران و مادرانی که چشم و چراغ ملت هستند.
وی با بیان اینکه انقلاب ما با دعای مادران و پدران شهدا تضمین شده است افزود: امیدوارم سبک زندگی شهدا و خانواده شهدا را سرلوحه زندگیهایمان قرار دهیم.
این راوی کتاب گفت: ما باید سیره شهدا و رزمندگان را عیان سازیم، سیرهای که هیچ گاه بعد از جنگ و دوران جبهه هم تغییر نکرد.
وی با اشاره به اینکه حسن فرماندهای بود که پای روی نفس خودش گذاشت تصریح کرد: او پیش از دوران دفاع مقدس راهنمای معنوی و مذهبی شهر و عبد صالح بود به طوری که خداوند حکمت به این عزیز عطا کرده است.
جامعه امروز نیاز به جهاد تبیین دارد
استاندار همدان نیز با بیان اینکه به مشارکت در حوزه جهاد تبیین نیازمندیم اظهار کرد: جامعه امروزی ما نیاز به جهاد تبیین برای آشنایی با حقایق انقلاب دارد تا بدانند که مردان و زنان بزرگ این سرزمین برای شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی و حفظ آنچه اقداماتی انجام دادند.
حمید ملانوریشمسی با اشاره به عنوان کتاب تازه تالیف شده حمید حسام درباره زندگی سه شهید برجسته همدانی افزود: ذیل مکتب انقلاب و گفتمان مکتب دینی که به لطف امام بزرگوار شکل گرفت، مردم نسبت به انقلاب و نظام احساس تکلیف کردند و حتی به صورت لشکرهای یک نفره به میدان آمدند.
استاندار همدان با بیان اینکه شهید شهسواری یا ایرانمنش هر کدام یک نفر اما با قدرت یک لشکر بودند تصریح کرد: شهید ترک به شدت به تربیت نسل نوجوان و جوان تأکید کرده و ما امروز نسبت به تربیت نوجوانان و جوانان امروزی مسئولیت مهمی داریم و امید است که نسلی پر توان و در صحنه داشته باشیم.